8.8 C
София
събота, май 18, 2024
НачалоБългари в чужбинаКонстантин Костадинов на ниво за Аликанте в Испания

Константин Костадинов на ниво за Аликанте в Испания

Българинът регистрира 16 точки срещу Гипускоа

Константин Костадинов и Аликанте претърпяха второ поредно поражение в Испания. Крилото и съотборниците му загубиха от Гипускоа с 87:97 като гости в мач от 33 кръг в лига LEB Oro.

Константин Костадинов, който е подал документи за ранно участие в драфта на НБА през юни, бе сред най-резултатните за Аликанте. Националът остави срещу името си в статистиката 16 точки, след като бе безгрешен при стрелбата си от средна дистанция – 6/6, както и от тройката – 1/1. Освен това, крилото бе 1/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Константин Костадинов, който премина и през школата на испанския гранд Реал Мадрид, добави към сметката си още 4 борби и 1 асистенция. Всичко това 203-сантиметровият баскетболист стори за 32 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Брад Дейвисън финишира с 23 точки, след като бе 13/16 от фаул линията.

Андер Мартинес бе най-резултатен за Гипускоа с 19 точки, от които 5 тройки.

Аликанте е с баланс от 19-14 и се намира на седмо място в класирането на лига LEB Oro. На 10 май Константин Костадинов и компания ще се изправят срещу Бургос в последния си двубой от редовния сезон.

СТАТИСТИКА ОТ ГИПУСКОА – АЛИКАНТЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани